Verhuurproces

1. Bemiddelingsvergunning en ethische service

Het is belangrijk dat uw bemiddelaar een vergunning heeft en dat alle woningen in het bestand van de bemiddelaar legaal zijn. Het kantoor dient te beschikken over gedetailleerde kennis van de sterk gereguleerde Nederlandse markt en het punten-systeem, en dient in staat te zijn u te adviseren over de implicaties van deze regels voor uw woning.

In Amsterdam staan de erkende bemiddelaars geregistreerd bij de Gemeente Amsterdam. Deze bemiddelingsvergunning geeft de zekerheid aan eigenaren en klanten dat de dienstverlening van professioneel is en ethisch verantwoord. Zij kunnen u wegwijs maken in de regelgeving van de Nederlandse huizenmarkt en geven u advies toegespitst op uw woning.

2. Realistische verwachtingen

Een goede makelaar dient een gedetailleerde kennis te hebben van de lokale woningmarkt en in staat te zijn een realistische inschatting te maken van de  huurinkomsten van uw woning. De huidige markt in 2011 laat meer aanbod zien dan enkele jaren geleden, dus wees realistisch en pas uw prijzen aan aan de huidige markt.

3. Aandacht en professionele service

Een verhuurbureau dient de verhuur van uw woning serieus op te nemen en te zorgen voor optimale zichtbaarheid, maar het werken met een verhuurbedrijf is twee-richtingsverkeer. De Nederlandse markt is klein en kantoren communiceren regelmatig met elkaar. Als u zich registreert bij meerdere kantoren dan kan het gebeuren dat een kantoor belang verliest snel een huurder voor uw woning te vinden.

4. Duidelijke contracten

Een bemiddelaar moet zorgen voor een duidelijk en gedetailleerde huurcontract dat voldoet aan de Nederlandse wet en een contractVerhuur contract dat nauwkeurig eventuele  bijzondere afspraken omschrijft.

5. Grondige check-in en check-out

Een verhuurbemiddelaar begeleidt een nieuwe huurder bij de in-en uitcheck van uw woning en neemt het voortouw tijdens de inspectie van het pand, de controle van de invenatrislijst en noteert eventuele schade. De grondigheid van de check-in en check-out is bepalend bij het vaststellen van een mogelijke schadevergoeding, dus een uitgebreide inspectie is belangrijk.