Meubilering

Indien u uw woning gemeubileerd wilt verhuren houdt dan rekening met het volgende:

1. Richt uw woning in met uw ideale huurder in het achterhoofd.

De sfeer gecreëerd door de inrichting bepaalt in grote mate de verhuurbaarheid vaak veel meer dan ligging, grootte of lay-out. Met andere woorden, niet beknibbelen op het interieur als u zich richt op de bovenkant van de markt.

En vergeet niet, de kwaliteit en de conditie van uw inrichting zijn absoluut van invloed op de wijze waarop mensen met uw spullen omgaan: goed verzorgd en net meubilair wordt ook goed behandeld door de huurders.

2. Valkuilen voor verhuurders.

Huurders geven de voorkeur aan woningen zonder tapijt. Huurders willen schone huizen en de aanwezigheid van een tapijt of huisdieren wordt als niet hygiënisch ervaren. Niet alle huurders zullen deze eis hebben, maar het leggen van een houten of laminaat vloer, bijvoorbeeld, kan helpen uw woning snel te verhuren.

Het niet schoon of opgeruimd zijn van een woning tijdens een bezichtiging is een van de belangrijkste redenen waarom huurders niet voor een woning kiezen.

3. Neutraal inrichten.

Bij het inrichten van uw woning, probeer het simpel te houden en streef naar neutraliteit. Een ieder heeft zijn eigen smaak en een neutrale stijl spreekt een breder publiek aan. Bovendien kan men een dergelijke woning eenvoudig zelf persoonlijker maken.

Meubilering verhuur appartement

Voorbeeld ideale inrichting

4. Ga voor modern en vervangbaar.

Huurders verwachten moderne apparatuur en voorzieningen. Flatscreen-tv’s en magnetrons zijn standaard. Men verwacht een broodrooster en een koffiezetapparaat in goede staat. Maak gebruik van bestek en servies dat makkelijk is te vervangen, deze zaken gaan vaak kapot.

5. Inclusief of exclusief.

De meeste huurders willen een woning huren inclusief gas, water en electra en met een internet en een tv-abonnement. Men weet dat het vervelend en tijdrovend werk is om dit zelf af te sluiten, bovendien is de huurder vaak niet op de hoogte hoe deze zaken in Nederland verlopen.

6. Bewaar uw bonnen.

De Nederlandse woningmarkt is sterk gereguleerd en de huurwetgeving stelt dat de inrichtingskosten van een woning af worden afgeschreven in 60 maanden. Het is derhalve verstandig de uitgaven aan het meubilair goed bij te houden. Dit is handig als u ooit gevraagd zou worden de contractueel vermelde kosten voor het meubilair te rechtvaardigen.

7. Huurders willen zien wat ze krijgen.

Sommige eigenaars bieden hun woning ongemeubileerd aan met de opmerking dat de woning tevens gemeubileerd gehuurd kan worden. Deze aanpak zorgt er echter niet altijd voor dat u het aantal potentiële huurders maximaliseert. Gestoffeerde en gemeubileerde zoekers zijn weliswaar bereikt maar de huurders die binnen 1 dag of een 1 week al hun intrek willen nemen in een woning, zullen afvallen. Het is van groot belang expliciet te vermelden welke kwaliteit meubels een huurder mag verwachten en hoeveel tijd het meubileren in beslag zal nemen.

Eigenaren die een gemeubileerde woning aanbieden met de mogelijkheid het meubilair te verwijderen, kan wel uitgaan van meer potentiële huurders. Echter, alvorens deze mogelijkheid te bieden, houdt u wel rekening met de inspanning van het leeghalen van de woning en het opslaan van de inhoud.

8. Uw woning presenteren

Nadat u rekening hebt gehouden met de vorige adviezen, komt het punt waarop u de woning daadwerkelijk gaat verhuren. Uw woning/appartement moet daarbij concurreren op het internet. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het appartement op een goede manier wordt gepresenteerd. Op Appartement-verhuren vindt u handige tips.

Een ervaren verhuurmakelaar kan u adviseren over wat de huurdersmarkt verlangt van een woning.