Uw Woning Verhuren

Beheerder

Op welke manier vind u de expat die bij u en uw woning past? Er zijn veel verhuurbemiddelaars die u graag van dienst zijn. Zij hebben doorgaans een netwerk van bedrijven en individuele klanten die mogelijk bij uw wensen aansluiten. Als eigenaar mag u goede service verwachten van uw bemiddelaar. Hier een overzicht van de gebruikelijke diensten. In ieder geval zou u als eigenaar slechts een vergoeding dienen te betalen als er daadwerkelijk een geschikte huurder is gevonden voor uw woning. Het zogenaamde no-cure, no-pay principe.

Gestoffeerd of gemeubileerd aanbieden?

Een van de moeilijkste beslissingen die een eigenaar moet maken is om te kiezen voor gestoffeerd of gemeubileerd verhuren. Ongeveer 85% van de expats zijn op zoek naar ingerichte woningen en 15% zoekt ongemeubileerd. Het inrichten van uw woning biedt zonder enige twijfel toegang tot een grotere groep van potentiële huurders. Een kleinere groep is op zoek naar gestoffeerde woningen, hierbij treft u relatief veel gezinnen en mensen die over het algemeen voor langere periodes willlen huren. Verder zien we dat Nederlanders over het algemeen gestoffeerd zoeken en expats die inmiddels al enige tijd in Nederland verblijven.

Valt uw woning binnen het puntensysteem, biedt de woning dan altijd gemeubileerd aan. Als de woning in de geliberaliseerde sector valt dan is gestoffeerd aanbieden ook een optie. Meer tips over de inrichting van uw woning vindt u hier.

Kopen voor de verhuur

Het kopen van een woning om deze te verhuren kan een goede investering zijn, met name voor beleggers die een lange-termijn rendement zoeken. De Amsterdamse markt, en andere gebieden in de Randstad, bieden goede mogelijkheden voor beleggingen. De verhuurmarkt kent echter veel regels en bijbehorende valkuilen, om tot een maximaal rendement te komen, dienen eigenaars goed op de hoogte te zijn van het regelgevend klimaat in Nederland. Meer info.