Verhuren aan expats in Utrecht

Huis verhuren Utrecht

Uw huis verhuren Utrecht?

Uw huis verhuren Utrecht en u zoekt hierbij betrouwbare huurders en een financieel aantrekkelijke mogelijkheid? Een woning verhuren aan de groeiende groep expats is een steeds vaker gekozen oplossing. Expats staan namelijk bekend als betrouwbare huurders met de gewenste financiële ruimte. Meer weten?

Huis verhuren Utrecht. Waar moet u aan denken?

Voordat u begint met uw woning verhuren Utrecht dient u onder meer te letten op:

  • Vergunningaanvraag: bij de gemeente Utrecht kan een vergunning worden aangevraagd voor de verhuur van uw woning.
  • Beroepsactiviteit: het komt voor dat huurders een deel van de huurprijs aftrekken onder de noemer van beroepskosten. Voorkom dit, want de fiscus zal u zwaarder belasten.
  • Huurwaarborg: hoewel niet verplicht, een huurwaarborg is wel aan te raden. Laat de huurwaarborg ook in de huurovereenkomst opnemen.

Wilt u meer tips over waar u aan dient te denken? Deze woning verhuren tips zorgen voor een helder beeld over alles omtrent het verhuren van uw huis in Utrecht. Denk bijvoorbeeld aan een elektriciteit en internet aansluiting, maar ook aan een goed onderhouden cv-ketel. Zorg dat de algemene onderhoud van de woning klopt.

Nette huurders met de financiële mogelijkheden

Uiteraard wilt u uw huis in Utrecht verhuren aan een nette huurder. Bij het verhuren aan expats haalt u deze nette huurder binnen. Een expat staat doorgaans garant voor een hoog genoten opleiding en een stabiel en bovengemiddeld inkomen. De komst naar Nederland is overigens vaak voor een tijdelijke en korte periode. Na de afgesproken huurperiode komt uw woning vrij voor een nieuwe huurperiode, bewoning door uzelf, of eventuele verkoop.

Uw woning verhuren aan expats of studenten

Wilt u specifieke informatie over deze unieke mogelijkheid? Neem dan contact op met een verhuurmakelaar en overweeg uw woning hierbij aan te sluiten. Verhuurmakelaars hebben een groot klantenbestand met potentiële huurders, waaronder expats.
Utrecht wordt steeds vaker een bestemming voor expats, waardoor er meer vraag komt naar geschikte huisvesting.
Mocht u zelf niet in staat zijn om uw woning te onderhouden en te verhuren, kunt u ook de diensten van een vastgoedbeheerder inschakelen. Een vastgoedbeheerder neemt het verhuren van uw woning op zich, maar ook het beheer van uw woning.
Toch liever beginnen met het verhuren van een kamer? Ook internationale studenten vormen een interessante optie.