Vereniging Van Eigenaars

Wanneer u als eigenaar uw appartement voor korte of langere duur wilt verhuren, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden met betrekking tot de Vereniging van Eigenaars (VvE). De VvE brengt namelijk rechten en plichten met zich mee voor zowel u als eigenaar als voor uw huurder (deze wordt in de splitsingsakte ook wel ‘gebruiker’ genoemd). Daarnaast is het van belang dat uw huurder op de hoogte is van de geldende VvE reglementen, zoals de statuten en het eventueel aanwezige Huishoudelijk Reglement.

In het huidig economisch klimaat komt het steeds vaker voor datĀ appartementseigenaren ervoor kiezen om, gezien de ongunstige verkoopprijzen, hun appartement te verhuren in afwachting – of in plaats van verkoop. Nederlandvve.nl ziet het aantal verhuur gerelateerde vragen in haar vraagbaak daardoor fors toenemen. Om deze reden heeft Nederlandvve.nl ook een speciale pagina aangemaakt waarop u als verhuurder terecht kunt voor alle VvE en verhuur gerelateerde aangelegenheden. Zoek hierop naar verhuur informatie.

Voor algemene VvE informatie en handleidingen om zaken met betrekking tot uw VvE zelf te regelen, kunt u uiteraard ook bij Nederlandvve.nl terecht, klik daarvoor op Algemene Verhuur Informatie.