Verhuren aan expats in Groningen

Huis verhuren Groningen

Huis verhuren Groningen. Eenvoudig en rendabel.

Uw huis verhuren Groningen, maar wel uw huurder met zorg kunnen kiezen? Een woning verhuren aan expats wordt steeds vaker als oplossing gekozen. En dat is niet geheel verrassend. Een woning verhuren aan expats voldoet aan de twee meest gewenste huurderskenmerken: een betrouwbare huurder die een stabiel inkomen geniet. Wilt u meer weten?

Een aantal tips voor uw huis verhuren in Groningen

Voordat u begint met uw huis verhuren in Groningen, geven we u graag alvast een paar handige tips.

  • Selectieprocedure: stel voor uzelf een lijst op met gewenste selectiecriteria. Wilt u dat er niet gerookt wordt in uw woning? Stel deze regel dan in.
  • 15% norm: hoewel deze regel voor kamerverhuur geldt, willen we u wijzen op de 15% kamerverhuur per straat norm dat in Groningen geldt. Zit u te denken aan het verhuren aan internationale studenten? Dan zult u navraag moeten doen over het verhuur in uw straat.

Denk naast de financiële en wettelijke zaken ook aan de praktische zaken van het verhuren van uw woning. Laat geen achterstallig onderhoud achter. Zorg voor een goed werkende elektriciteitsinstallatie en internetverbinding. Maak het voor de nieuwe expat zo makkelijk mogelijk om in te trekken.

Wilt u snel meer weten over het verhuren van uw huis in Groningen? Kijk snel verder bij deze handige woning verhuren tips.

Expats: de ideale huurders

De vraag naar expat woningen in Nederland, en dus ook Groningen, stijgt explosief en vormt een uiterst geschikte verhuuroptie. Omdat huisvesting voor expats in Nederland doorgaans door de werkgever wordt vergoed, vormen expats vaak huurders die een woning zoeken in het duurdere segment. Gezien de professionele uitzending naar Nederland staan expats ook bekend als betrouwbare en nette huurders.

Enthousiast over expats?

Bent u enthousiast geworden over het interessante profiel van expats? Bent u op zoek naar een professioneel aanspreekpunt? Neem contact op met een verhuurmakelaar. Lees u in en begin met het inwinnen van informatie over het verhuren van uw huis. Ook wanneer u denkt aan een tussenoplossing, in de vorm van internationale studenten (kamers verhuren), raden we u aan om een professionele opinie in te schakelen.
Vind u het toch teveel moeite om zelf uw woning te verhuren, kunt u ook een vastgoedbeheerder inschakelen voor de verhuur en het beheer van uw woning.