Verhuren aan expats in Enschede

Huis verhuren Enschede

Huis verhuren Enschede aan een expat

U wilt uw huis verhuren Enschede en hierbij de juiste keuze maken? U denkt hierbij aan aandachtspunten zoals een betrouwbare huurder en een stabiel inkomen. Net als bij u geldt deze criteria voor de meeste verhuurders. Om deze reden wordt steeds vaker gekozen voor een woning verhuren aan expats. Wilt u weten waarom?

Voordat u begint met uw huis verhuren Enschede

Voordat u start met uw woning verhuren Enschede zult u zich moeten inlezen in de geldende verhuurregels. We beginnen graag met een aantal handige tips.

  • Vergunningaanvraag: de lokale gemeente, in dit geval het gemeentehuis in Enschede, kan u een vergunning verstrekken voor de verhuur van uw woning.
  • Huurwaarborg: lang niet altijd wordt een huurwaarborg gevraagd, maar wat ons betreft is dit wel altijd aan te raden. De huurwaarborg dient u ook in de huurovereenkomst te laten vastleggen.
  • Plaatsbeschrijving: we raden u aan om bij aanlevering voor een schriftelijke vaststelling van de staat van uw huis te zorgen.

Naast de wetterlijke zaken is het ook handig om aandacht te geven aan de praktische zaken. Denk daarbij aan het algemene onderhoud van uw woning. Laat ook al een werkende internetverbinding aansluiten, en denk aan gas, water en licht. Leer meer via deze woning verhuren tips.

Expats: een aantrekkelijke verhuuroptie

Expats worden naar Nederland uitgezonden vanwege een behoefte aan hun expertise. Expats staan daardoor bekend als werkgerichte professionals die hun tijdelijke verblijf in Nederland zo optimaal mogelijk willen laten verlopen. Dit geldt niet alleen op beroepsmatig- maar ook op woongebied. Als u uw woning verhuurt aan expats, dan kunt u erop vertrouwen dat de huur netjes betaald wordt en dat er zorgvuldig met uw huis wordt omgegaan.

Ook geïnteresseerd in verhuur aan expats?

Geïnteresseerd geraakt? Wilt u verder geïnformeerd worden door een specialist op het gebied van verhuur aan expats? Neem dan contact op met een verhuurmakelaar. U wilt zich natuurlijk zo goed mogelijk inlezen over de vele mogelijkheden wat betreft expat woningen. Ook wanneer u denkt aan het verhuren van kamers aan internationale studenten, is het raadzaam om de mogelijkheden te bestuderen.
Kost het u teveel moeite om uw woning te verhuren? Lees dan meer over de optie om het verhuur en het beheer uit te besteden aan een vastgoedbeheerder.